HISTÒRIA


Orígens: la Colla dels Salas.
L’embrió de la nostra entitat es va crear ara fa uns 54 anys encara que el protocol d’enregistrar-la oficialment a la Federació Catalana de Ciclisme no es produís fins uns anys després.
Va ser al 1962 quan uns nois del barri de Sant Pere van irrompre a la colla dels Salas, situada a la carretera de Martorell. Allí ja s’estava desenvolupant una tasca de lleure on s’hi aplegaven tota mena de joves i homes de diversa edat. Cada diumenge hi havia una sortida en bicicleta però sense ordre ni concert, doncs els recorreguts es definien al mateix taller de bicicletes del Salas la tarda del dissabte i, fins i tot a vegades, el mateix diumenge abans de sortir. La gent sortia despreocupadament a fer uns kilòmetres, a esbatussar-se a les pujades, i a gaudir d’un bon esmorzar.
Eren els temps en que a Terrassa hi campaven amb autoritat les colles dels Trossos, dels Beltrans, dels Mazas, i com no, la dels Salas. És fàcil que ens en deixem alguna perquè ha plogut molt des de llavors...
Els nouvinguts van estar gestant una idea durant mesos per donar un cert rigor a les excursions, tant en l’aspecte turístic com en el competitiu. Això ho van coordinar ordenant les batalles, els itineraris i els calendaris (però no es va prescindir mai del bon esmorzar!). I així, 1963 va veure néixer la primera Xallenge de puntuació individual (a l’estil de la Xallenge Drink per a professionals que organitzava l’Esport Ciclista Barcelona). La vida té aquests capricis: la Xallenge va existir abans que la Penya Ciclista Ègara.
Paulatinament es van anar copiant els esquemes professionals, incloent-hi les classificacions de les metes volants, la muntanya, els equips i la combinada. I més endavant, el lliurament de premis a final de temporada.
Podem dir amb orgull que, en els anys 70 i 80 molts clubs i colles de Catalunya van incorporar els nostres sistemes però, sobretot, la nostra filosofia.
En un temps prudencial ens comprometem a ampliar-vos aquest contingut per donar-vos a conèixer la història del nostre club. No deixeu de consultar el nostre blog.

No hay comentarios:

Publicar un comentario